fredag den 31. august 2012

Home alone

Den var godt nok langsom til at komme - men nu er den her endelig - weekenden... Skudt lidt senere i gang pga et langt eftermiddagsmøde (det skulle altså ikke være tilladt - eftermiddagsmøder om fredagen)

Foran mig ligger 2 hele dage, som er mine at råde og regerer over. Vind og vejr skal deles lige mellem arbejdsbord, huslige pligter og det sjove.

Vaskemaskinen snurrer, det værste skidt er muget ud og tøserne er draget afsted på weekend - lige om straks finder jeg et godt hjørne at sidde i og starter weekend med en god portion af det sjove.

Må din weekend blive fyldt af lige det, du lyster og give god energi på kontoen:-)

onsdag den 29. august 2012

Godnat og læs godt

Hele 2 bøger ligger og venter på, at jeg bliver færdig med dagens dont og kryber under dynerne - for at læse til jeg segner.

Den ene er en Pippi-bog, som jeg ikke anede eksisterede - men som jeg glæder mig til at læse og lade mig inspirere af - den anden måtte jeg afsted og hente pronto, da det gik op for mig, den var på bud i Netto i denne uge. En hurtig gennembladning afslører et hav af projekter, som skal på pindene asap....

Jeg skal snart under dynerne, så jeg kan få taget hul på herlighederne - pigerne synes, det er en dårlig ide og saboterer lidt - men snart er det godnat og læs godt...

Form og farve

Det der startede som klatterier og vand og farve i kaskader og lind strøm begynder nu at tage form - og jeg smiler over deres resultater.

Malerier lavet af ens egne unger af en sådan kvalitet at de skal hænge på væggen, er da lige til at blive glad i låget over.

tirsdag den 28. august 2012

Alt for lidt

Det er ikke så megen kærlighed, jeg får strikket i disse dage. Hverdagen har overtaget med alle sine gøremål og samtidig møver arbejdet sig ind på mig og fylder de sidste tidslommer og hapser den sidste energi.

Sofaen bliver ikke slidt lige nu - men det er ok - for det er gode og spændende projekter, der optager min tid. Der er ikke tid og overskud til at tænke og føle - men tilgengæld handler jeg - effektivt og aktivt. Sofaen står der som nok endnu, når jeg igen finder ro og plads til en stille stund

mandag den 27. august 2012

Klatterier

Mens jeg starter ugen ud med et par maraton-dage med både lærer-arrangementer og forældre-arrangementer - alt sammen skolerelateret - har mine børn forvandlet mit arbejdsværelse og på det nærmeste også resten af huset til atelier.

De maler og er grebet af det alle 3 - med hver deres ideer og hver deres færdigheder. De improviserer, prøver sig frem, spørger om min mening og maler ind i mellem det hele over. Det er spændende at komme hjem og se hvilke ideer, der er vokset frem - hvilke der er bevaret og hvilke der er forkastet .

Jeg elsker, når mine piger udfordrer sig selv - både på det kreative og på alle andre af livets facetter - jeg elsker mine skønne tøser

søndag den 26. august 2012

Pindsvin m.m

Mens vi sad og snakkede i en solstråle i haven, vandrede den fineste og mindste lillebitte pindsvineunge forbi. Den blev lige snust lidt af af vores raceforvirrede gravhund (den har intet begreb om, at den er en jagthund...) som hurtig mistede interessen for den, da der ikke var meget leg i den.

Vi har før huset pindsvin i haven - og også fundet flere af dem i vores lille havedam. Flere teorier spændende lige fra selvmordstruede pindsvin til pindsvineovervægt, der har fået dem til at miste balancen og falde i vandet, er blevet diskuteret - ligesom vi har overvejet pindsvine-hegn omkring vandet som en slags pindsvine-sikring

Det er sødt og hyggeligt - og langt fra den gru, vinoplever i garagen, hvor en rotte vist er flyttet ind. Vi har gennem et stykke tid konstateret, at der blev bygget reder og bidt i ting. Jeg har været sikker på, at det var en lillebitte sød mus..... Men Stritten mødte Hr Rotte i går og hendes beskrivelse af bred bagende og lang hale levnede ikke megen tvivl - det er en fæl rotte - og den er ikke velkommen. Gode råd er dyre - men ud skal den.

Mange er blevet spurgt til råds og et af de mere sjove råd var at trutte i en trompet eller et jagthorn. Det skulle efter sigende skræmme livet så meget af rotten, at den pakker sine sydfrugter og findet et andet sted at være... Det skal prøves - men jeg hælder nu mere til skadedyrsbekæmperen....

Bomber og klatter

Jeg er ikke så meget til strikkede tasker - synes, erfaringen har lært mig, at uanset hvor hårdt de valkes, ender de med at være noget slasket uformelig møg.

Nu har jeg alligevel kaster mig ud idet og brugt et par halve nætter på at strikke lange og mange ret omgange e med bomber på hver 20 pind. Det går langsommere end forventet - strik der skal valkes hårdt, skal være kæmpe stort. Det er godt, jeg har set et eksempel på det færdige resultat, ellers ville jeg vist have opgivet - for det ser både slasket og uformeligt ud.

Farven er skøn - jeg er vild med den grå, der minder om en mellemting mellem en elefant og en mus. De farvede klatter giver den karakter - jeg fortsætter ufortrødent :-)

lørdag den 25. august 2012

Hippo og Mumi

Den lyserøde trøje, der har ligget længe i kurven er nu færdig og monteret sammen med et stribet tørklæde.

Farven er skøn - et blanding af slikkepind og candyfloss - men slankede er den bestemt ikke - trøjen bliver nok først for alvor taget i brug, når jeg vejer nogle kilo mindre - lige nu ligner jeg et eller andet mellem en Mumitrold og en flodhest iklædt pink. Det er ikke kønt, og det er ikke for de sarte.....

fredag den 24. august 2012

Kanel for sig

Efter nu et par gange i et lettere distræt øjeblik at have krydret kartoflerne med både kanel og kardemomme, er jeg med pigernes hjælp i gang med at få sat skik på krydderihylden.

Glassene er tømte, nye krydderier fundet frem og Dymoen har været i gang - nu er der slut med utilsigtede besynderlige smagsoplevelser.

torsdag den 23. august 2012

På venteliste

Den sidste måneds tid har der været en lille strikkebod i min gågade. Jeg har været forbi flere gange, har snust og følt på sagerne. Jeg har småsludret med strikke-damen fra Uldsund, som har fortalt, at en strikkebod her i byen ikke giver brød på bordet.

Så er man jo næsten nødt til at støtte den slags inititativer - især fordi hun er væk igen her 1. september. Så selvom kassen er ved at være tom, faldt der alligevel et par nøgler ned i posen.

En elefantgrå taske med bomber i alle regnbuens farver - og med et håb om en kær veninde og god veninde redder ærterne og hjælper mig med foer, hvis den bliver for slasket.

Den er ikke på pinde endnu - jeg har forsøgt - men nu er der gang i så mange andre projekter, at der ikke er ledige pinde - så der er ikke andet at gøre end at gøre den pinke sweater på pind 6 færdig først - godt der er en weekend lige om hjørnet:-)

onsdag den 22. august 2012

Skønne Leftie

Det er efterhånden set i mange skønne varianter - i mange farver og udgaver - Leftie-sjalet - og det er nu også havnet på mine pinde.

Da jeg først lige fik knækket koden, viste det sig at være et skønt strikketøj, hvor jeg lige skal nå en duttelut mere.

En opstarts-stime har ramt mig, og jeg har startet et hav af projekter op, som har fået et par dages opmærksomhed for derefter at havne i kurven. Jeg flyder med og håber, at opstarts-fasen bliver afløst af en færdiggørelses- periode:-))) det bliver vist nødvendigt.

Taske hækleri

Der er mange projekter i hovedet - så mange at jeg snart er nødt til at lave en liste, så de knaldgode ideer ikke smutter fra mig.... Men det er ikke så meget, der kommer ud gennem armene.

Et enkelt forsøg med at hækle det net, jeg har set så mange steder i blogland er dog sat i gang. Det skrider fremad men samtidig er jeg lidt i tvivl om det bliver en anelse for slatten til min smag? Jeg fortsætter og håber det Lan reddes med en gang foer, hvis det viser sig at være tilfældet:-)

tirsdag den 21. august 2012

Pippi og jeg

Jeg er vild med Pippi og har dage, hvor jeg med glæde ville invitere hende ind og installere hende på skulderen, så hun kunne hviske eller brøle sin ganske særlige visdom ind i ørerne på mig.

Der er dage, hvor jeg, når livet gør nas, når bekymringerne vokser mig over hovedet, næsten messende kan peppe mig selv op med sætningen 'Jeg er Pippi....'

Hvor jeg forsøger at have hendes styrke - hendes ubekymrethed og sikre tro på, at lige meget hvad der sker, så vender vi det til det bedste, fikser det mens vi griner.

Hun er sej hende Pippi - men det er jeg sgu også..... Og når jeg ikke er - kalder jeg på hende:-)

mandag den 20. august 2012

Livets vej

Nogle gange er livets veje noget snørklede, synes jeg. Nogle gange kunne jeg godt tænke mig, at vejen var mere lige, og jeg bedre kunne se helt ud til horisonten. Samtidig er det også ofte ude af de snørklede veje, og det som kan føles som omveje, at vi finder de smukkeste skatte og de berigende oplevelser.

Livet behøves ikke være let for at være fantastisk - men lethed er dælme heller ikke det, der er mest kendetegnende for mit liv lige nu - om det er fantastisk ? Tja det bestemmer jeg jo selv og det skaber jeg selv. Fantastisk mandag til dig, der læser med og til mig:-)

lørdag den 18. august 2012

Dahlia-marken

Endnu en af de skønne ting ved at være startet i skole igen efter ferien er, at jeg hver eneste dag passerer den mest fantatiske Dahlia-mark med alverdens farver og sorter - og endnu bedre de har et lille skur med afklippede blomster, man kan tage med hjem for en slik.

Jeg nyder synet hver eneste gang, jeg passerer - og stopper ofte for at fylde vaserne både herhjemme og på de katedere hvorfra jeg regerer. Erfaringen siger mig, at det er en luksus, der vare lige til efterårsferien - heldige mig...

torsdag den 16. august 2012

Farvelade

Lækre farver, som slet ikke kan gengives rigtig på fotos ligger her foran mig og kalder på at blive omsat til et projekt af en eller anden art.

Jeg mærker og nyder dem lidt endnu, mens jeg overvejer, hvad det skal ende med. Nogle farver kalder bare på at blive lagt op ved siden af hinanden - og for mig er det ofte farver med drøm på.

Jeg ved ikke om det er noget der kommer med alderen eller om det er en indre følelse, der fremkalder trang og behov for farveorgie. For bare få år siden var jeg meget sort i mine valg - sort er stadig klart blandt favoritter e og en klar basisbestanddel af garderoben - men der er klart kommet mange flere farver til

onsdag den 15. august 2012

Nu skal det være (igen)

De dersens kilo der har sneget sig på sidebenene de sidste 3 år og nu er løbet op til hele 15 kilo - skal af. Jeg har sagt og ment det før - og nu siger og mener jeg det igen. Jeg ved godt, hvad der skal til - men det er som om mine intentioner tidligere har mistet der kraft, når hverdagen har taget livtag med mig, og når tiden til at prioritere egen mad og egentid til en rask gåtur er forsvundet op i praktiske gøremål. 
Jeg har anskaffet mig en sort bog til madnotater og travet en rask aftentur..... i sandaler.... så jeg har nu fået en "sportsskade" i form af en kæmpe vabel UNDER foden..... Note til mig selv - gåture skal gøres i ordentlig fodtøj...... Jeg hepper på mig selv - også når jeg lige om lidt løber lidt for stærkt og har svært ved at finde tiden og overskuddet..... To be continued....

Hus biblen

Den lokale tankstation plejer altid at ligge inde med IKEA kataloger og blev hjemsøgt at mig her til morgen, da det i går gik op for mig, at der var et nyt et af slagsen på gaden, og det endnu ikke var havnet i min postkasse. De beklagede dybt og udviste stor forståelse for min desperation men havde endnu ikke modtaget dem.

Tænk engang så at komme hjem fra arbejde og finde ikke 1 men hele 2 kataloger i postkassen. Jeg elsker IKEA kataloger for alle deres skæve men absolut brugbare ideer, for deres priser og nyder at bladre i bladet og drømme om et strømlinet hjem - om badeværelse, køkken, orden både i kælder og garderobe..... Jeg har et næsten bibelsk forhold til mit IKEA-katalog og har nu det nyeste indenfor hjemmets 4 vægge. Det skal nydes, læses og nærlæses....

Luksus

Det nye skoleår løbes igang - der er ikke mange ledige stunder lige nu til at sætte sig i en rolig krog og nørkle. Min strikkekurv står helt alene i hjørnet af sofaen og er ikke blevet rørt siden i lørdags.... Jeg kommer hen til den lige om lidt igen - det ved jeg godt - jeg skal bare lige op i tempo og have styr på et hav af ting først. Jeg skal have pudset min jonglør-teknik af, som er blevet lidt støvet over sommeren, så jeg igen er i stand til at have alle de nødvendige bolde i luften på en og samme tid.


Tilgengæld er jeg velsignet med en luksus-skema af format i år. Kun en enkelt dag skal jeg møde kl. 8 ellers møder jeg kl. 9 og kl. 10. De der tidlige morgener, hvor man skal ræse ud af døren, sørge for at have det hele med og sikre sig, at alle børn er skoleparate og kommer ud af døren passer bare så dårligt med mit temperament. Så ja tak til rolige morgnener med tid til at spise morgenmad, få ryddet de værste flader, få udfyldt en glemt seddel til skolen og kysse børnene farvel. Det er et luksusliv :-)

tirsdag den 14. august 2012

Dobbelthed

Det er ikke altid, præsten lever det han prædiker.... Det samme gælder degnen.... Som herser med sine elever om at få pakket deres bøger ind, og som kun har fnys og hån tilovers for de elever, der bruger forældrenes manglende tid som undskyldning - når man går i 7., 8. eller 9. klasse har man bestemt nået en alder, hvor man selv kan og bør tage ansvar for den slags....

Og hvem er det så der herhjemme sidder med tape, saks og lumsk papir op over begge ører og bander skidtet langt væk - og næsten også de lærere, der forlanger at bøgerne pakkes ind.... - og ved nærmere eftersyn kan jeg jo se et stort og rungende 9 tal på ældste-tøsens bøger. Bogindpakning lærer man åbenbart først, når man selv får børn...

Tror jeg vil være lidt mere mild over for manglende bogindpakning i morgen...

mandag den 13. august 2012

Blændende og betuttet

Den allerbedste gave i går var løftet om et tur til guldsmeden i dag med det klare mål at få lavet hul i ørerne på mindste-tøsen. Det har været et stort ønske længe - og alle piger med huller og en nyere dåbsattest end hendes er blevet peget ud med et lettere anklagede udtryk. At holde fast i at man skal være 8-9 år inden man får lavet hullerne er jo nærmest en sag for børnetelefonen.

Det var derfor med stor forventning og lidt bange anelser at vi mødtes efter skole i dag. Hun gik let sammenbidt men med faste skridt ind og fik overstået strabadserne. 'Det gjorde lidt ondt mor'.... Men nu spankulerer hun stolt og meget STOR rundt:-)

Så for den

Så blev det alvor - ferien er nu definitivt slut - over and out, og der er ikke andet at gøre end at smøge ærmerne op og komme i gang. Første dag er altid spændende og ny. Nye elever, nyt materiale og et hav af gode fortsætter om at gøre det godt, grundigt og systematisk. De fleste af fortsætterne lever vi op til også når den første spænding har lagt sig.

Pigerne mine er også startet i dag - men heldigvis ikke fået udleveret bøger endnu - det gør de lige om lidt - og så plejer indpakning gerne at havne i min favn og sortere ind under den store og rummelige kategori af 'mor-opgaver'

søndag den 12. august 2012

Glad fødselar

Mindstetøsen fylder 8 år i dag - og er blevet fejret både i går og i dag. Hun smiler over hele bærret og synes, det her fødselsdag er en super opfindelse.

Der har været gaveregn fra morgenstunden og de fleste ønsker er vist snart opfyldt. Blandt gaverne var også ny skoletaske og penalhus, og hun er nu så klar til skolestart i morgen. Det bliver vi andre også - lige om lidt.....

Den kulinariske del af både dagen i dag og skolestarten i morgen har tante H sørget for med en ordentlig spand knapkager og fryseren fyldt med gode madpakke-brød. Hurra for hende og resten af hendes dejlige følge:-)

onsdag den 8. august 2012

Lige om snart

Vi er i den indledende fase og gør de indledende øvelser. Vi varmer op og vænner kroppen til både at skulle og ville. Vi gør klar til skolestart på mandag. Der er møder at holde, klasselokaler at rigge til. Årsplaner og møderække skal på plads og jeg har en lang date med kopimaskinen.

Det er faktisk helt ok at slippe ferien og lade den slippe taget i mig. Jeg nyder mødet med kollegaerne, de lange gange, de mange tanker om undervisning og læring - og jeg glæder mig til at byde eleverne velkommen 'hjem' efter ferien:-)

tirsdag den 7. august 2012

Over and out

Jeg har længe haft fornemmelsen af at være på bagkant - at andre og langt vigtigere ting har fyldt så meget, at arbejdet har måttet vige pladsen - og nu er det alligevel lykkedes mig med en stærk og kraftig feberredning at blive klar, parat til skolestart.

I morgen starter jeg op sammen med flok kollegaer, jeg glæder mig til at se. Eleverne dukker først op på mandag - så der er et par dage med himmelsk arbejdsro - til at få de sidste detaljer på plads, inde alle de unge mennesker banker på og bringer forstyrrelser ind i den ellers veltilrettelagte undervisning:-)

Lidt har også ret

De sidste feriedage er ikke blevet brugt på afslapning og glødende strikkepinde - men lidt er alligevel løbet af pindene. En lille trøje til julegavekassen - den har været sjov at strikke med de mange farveskift - men mindre sjov at montere og færdiggøre med de mange hæftninger.

Et par strømper til bette-fisen, som har fødselsdag lige om lidt - og som har en alder, hvor mængden af gaver er meget afgørende for kvaliteten af fødselsdagen.

lørdag den 4. august 2012

I morgen..... I morgen

Om mindre end 24 timer kommer mine piger under mine vinger igen. De har været afsted på ferie med deres far i en god uge. Jeg har kun fået enkelte beskeder fra dem - og tror de har haft det godt - men nøj hvor jeg glæder mig til at få dem hjem igen - til at knus-elske dem, til at stryge dem over håret, når de sover og til at indsnuse deres duft. Til at høre deres historier, til at fordele vind og vejr lige og til at mægle i deres højlydte disputter...Deres værelser står klar - rene og velduftende.... Og mine arme er bredt ud og klar til at tage imod dem:-)

I det små

Det bliver ikke til så meget. Roen rammer mig ikke sådan for alvor. Kroppen er i alarmberedskab, og tankerne og følelserne er overrvældende, hvis jeg sidder at stille for længe af gangen.

Så selvom jeg på farten den sidste uges tid for at være der, hvor der var og er brug for mig, har jeg alligevel fået svunget klud og spand over hele hytten, fået sorteret dimser og dippedutter i imponerende omfang og fået hæklet et enkelt og lidt sølle penalhus, der skal indgå i den sværm af gaver, der skal til, når yngste tøsen fylder år næste weekend.

Har opdaget et nyt reaktionsmønster hos mig selv - når krisen kradser, rydder jeg op og gør rent.....

fredag den 3. august 2012

So true


Jeg er vild med den her slags korte udsagn, der rammer præcist og tydeligt ind i  livets essens. Hvad hedder den slags udsagn - ikke ordsprog - men hvad så ? De to her er hentet lige her

Livet napper

Mere end en uge hvor jeg ikke har fået hverken blogget eller krea-nørklet - men hvor jeg tilgengæld har været dybt begravet i livet. I livet på godt og ondt. I skæbner og livets uretfærdigheder blandt nogle af de mennesker, der står mig nært og som jeg har kær.

Det river og niver og jeg navigerer det bedste jeg har lært - trækker i alle ender og kanter for at få det til at nå sammen og for at slå til både her og der. Det føles rigtigt være være der og få lov at gøre en forskel, hvor lille den end må være, når det er livet selv, der er på spil.